Biologisch, artisanaal en lokaal eethuis sinds 2007
Contact en FAQ's

Heeft u een vraag voor ons?

 

 

Aarzel niet om ons te contacteren

 

( Reserveren doet U niet hier, maar wel via het tabblad "Dagmenu en reserveren" )

 
 
 
 
 

REGELMATIG GESTELDE VRAGEN (of hipper gezegd ... FAQ'S)

 

 

Inderdaad, ook bij ons zijn er vragen die regelmatig gesteld worden. Hieronder verzamelen we dus graag voor jullie enkele van die vragen met het daarbij passende antwoord. Uiteraard beantwoorden deze niet altijd uw persoonlijke vraag dus aarzel dan ook niet om ons telefonisch (op het nummer 053/41.73.86) of via het bovenstaand formulier te contacteren.

U mag uiteraard ook steeds langskomen en ons rechtstreeks uw brandende vraag stellen.

 

Ik heb te kampen met een specifieke voedselallergie of -intolerantie. Kan ik bij jullie terecht?

 

Sinds onze start in 2007 zijn wij erin gespecialiseerd om iedereen die te kampen heeft met een voedselallergie of -intolerantie een aangepaste maaltijd aan te bieden. Wij hebben voor bijna alles een alternatief achter de hand, zo hebben wij standaard gluten- en lactosevrije producten in huis (pasta's, brood, ...) en zorgen we er ook voor dat onze eigen bereidingen al dan niet lactose- of glutenvrij zijn (onze dagverse soep, pastasauzen, ...). Gluten en lactose zijn de meest voorkomende problemen, maar aangezien wij quasi alle bereidingen op het moment zelf maken kunnen wij hierbovenop overweg met alle andere allergieën en intoleranties. De keuken is in handen van Marit, die bachelor is in de voedings- en dieetleer, en zij specialiseerde zich in haar carrière voor "In de Maeltydt" specifiek op deze problematiek. Uiteraard werken wij in een omgeving waar allerlei allergenen aanwezig zijn en kunnen wij geen 100% sluitende garantie geven, maar U mag er op rekenen dat wij met de grootste zorg voor u een zorgeloze maaltijd zullen bereiden.

 

 

Kunnen we bij jullie vegetarisch eten?

 

In de Maeltydt heeft een heel groot aanbod aan vegetarische gerechten en zelfs een aanbod van veganistische gerechten. Wij bieden dus voor elk wat wils. Op donderdag is ons suggestiemenu steevast vegetarisch want ... donderdag = veggiedag

 

 

Hebben jullie ook cadeaubonnen?

 

Jazeker. Momenteel zijn wij nog niet in de mogelijkheid om deze via het internet aan te bieden, maar U mag tijdens de openingsuren steeds langskomen in de zaak en dan schrijven wij graag voor U een cadeaubon uit. Onze cadeaubonnen zijn 1 jaar geldig na uitgifte. Aangezien een cadeaubon geldt als een betaalmiddel schrijven wij hiervoor geen facturen of tickets uit, omdat het onmogelijk is hierop BTW te verrekenen. Bij gebruik van de cadeaubon wordt deze beschouwt als een betaalmiddel en wordt de BTW (die verschillend is op dranken, maaltijden en afhaal) verrekent  via het btw-kasticket.

 

Is de zaak toegankelijk voor rolstoelen?

In de Maeltydt is toegankelijk voor rolstoelen, tijdens onze verbouwing in 2007 hebben we ervoor gezorgd dat onze toegangsdeur een nuttige breedte heeft van 1m en beneden in de zaak is er een mindervalidentoilet. De tafels zijn voor de meeste rolstoelen bruikbaar. Indien nodig hebben we ook een oprijplaat ter beschikking want aan onze voordeur is er helaas een kleine drempel van een 5-tal cm. Het terras achteraan is wegens een trapje en de ondergrond helaas niet toegankelijk, waarvoor onze excuses.

Wij willen graag met onze familie of vriendengroep een etentje plannen, kan dat?

 

Uiteraard, maar daarvoor vragen wij om eerst contact met ons op te nemen.

Wij bieden U hiervoor enkele mogelijkheden 1) U eet van de kaart (maar dan dient U zich te beperken tot maximaal 4 verschillende gerechten voor het gehele gezelschap) 2) U vertelt ons welk budget U per persoon ter beschikking heeft en dan doen wij U een menuvoorstel 3) U doet in samenspraak met ons zelf een voorstel m.b.t. het aantal gangen en dan zorgen wij voor een prijsvoorstel.

 

 

 

Wij willen graag kunnen genieten van een heerlijk maaltijd bij jullie maar onze middagpauze is relatief beperkt. Hebben jullie daar een oplossing voor?

 

Die hebben wij. Zoals reeds velen U voordeden kan U bij ons reserveren en bij reservatie reeds de gerechten van uw keuze doorgeven. Wij hebben van U dan wel de nodige persoonsgegevens nodig zoals uw naam, mailadres en telefoonnummer aangevuld met uw exacte bestelling, datum en uur van aankomst. Uw bestelling dienen wij wel per mail tenlaatste 24u op voorhand te kennen of telefonisch tenlaatste om 10u (voor de middagshift) of 16u (voor de avondshift op vrijdag of zaterdag) . Bij niet opdagen zullen de bestelde gerechten en een forfait voor de dranken als schadeloosstelling gefactureerd worden.

 

Wanneer nemen jullie vakantie?

In de Maeltydt is gesloten:

op zon- en feestdagen

Oilsjt Carnaval vanaf zaterdag t.e.m. donderdag,

Laatste 2 weken van juli + 2 werkdagen (terug open op woensdag)

de week waarin 15 augustus valt

Van 24 december t.e.m. de eerste werkdag van het nieuwe jaar

indien een feestdag valt op vrijdag maken we de brug.

 

Zijn honden toegelaten in de zaak?

Jawel, honden zijn wettelijk toegelaten zolang de hygiëneregels en de regels van het goed fatsoen worden gerespecteerd. D.w.z. dat ze de andere klanten niet mogen hinderen en dat ze op de grond blijven, honden aan tafel of op de stoel zijn niet toegelaten. Wij behouden ons het recht voor om individuele honden en hun baasjes te weigeren. Dieren zijn niet toegelaten in de zones waar voeding wordt bereid maar dat geldt uiteraard ook voor alle personen die vreemd zijn aan de zaak.

 

Wij zijn met meerdere mensen en willen graag apart betalen. Kan dit?

Dit kan voor tafels van maximaal 2 personen en hangt af van de drukte in de zaak maar het principe van "1 tafel 1 rekening" heeft voorrang en wij kunnen gesplitste betalingen steeds weigeren. Betalingen dienen contant, met Payconiq of een andere bank-app op uw smartphone terplaatse voldaan te worden. Bank- en kredietkaarten worden niet aanvaard. Voor bedrijven is facturatie mogelijk indien dit vooraf gemeld wordt en de nodige gegevens aan ons overgemaakt worden per mail.