Biologisch, artisanaal en lokaal eethuis sinds 2007
Over ons

Over ons

 

 

"Elke dag opnieuw streven we er naar om eerlijke gerechten te serveren met de beste dagverse, biologische en artisanale producten."

 

Toen mijn overgrootouders in 1922 op deze locatie het volkscafe "In Mael" openden, hadden zij nooit kunnen vermoeden dat 'hun' cafe tot op de dag van vandaag nog steeds door hun eigen familie uitgebaat wordt.

Na een drastische verbouwing heeft de zaak anno 2007 echter een complete transformatie ondergaan.

Cafe "In Mael" werd  eethuis"In de Maeltydt". Een modern eethuis, met heel veel oog voor traditionele waarden en respect voor artisanale producten.

Aangezien alles wat wij serveren vers en huisbereid is, kan mijn echtgenote als bachelor in de voedings- en dieetleer (dietiste) in haar bereidingen zelfs (in de mate van het mogelijke) rekening houden met de specifieke noden van onze klanten (glutenvrij, zoutarm, diabetici,...).

Zin in een origineel, heerlijk broodje of een versbereide lunch? Alles wat wij serveren wordt huisbereid met dagverse producten die zorgvuldig door ons geselecteerd worden.

 

We streven ernaar om zoveel mogelijk met "eerlijke" producten te werken.

- producten die bij voorkeur lokaal en volgens de regels van de kunst geproduceerd worden

- producten waarbij artificiele geur-, kleur-, smaakstoffen en smaakversterkers vermeden worden

- degelijke basisproducten die bovenal vers zijn

 

Als we kunnen kiezen tussen gelijkwaardige "gewone" en biologische producten gaat onze voorkeur steeds uit naar bio. Wij gaan steeds opnieuw op zoek naar kwaliteitsvolle basisproducten uit de verschillende windstreken zoals echte Parmegiano kaas of olijven uit Italie, Chorizo uit Spanje. In eigen streek halen wij o.a. heerlijke biologische boerenham en bio-geitenkaas die zelfs bij de niet-liefhebbers in de smaak valt, en onze biogroenten worden aangeleverd door de boer. In de namiddag serveren we verse pannenkoeken, heerlijk hoeve-ijs, huisbereide desserten en vlaaien, ..., warme chocolademelk gemaakt met Callebaut-chocolade.

De (h)eerlijkste gerechten worden gemaakt met originele, regionale recepten uit het zuiden, en in eigen regio is grootmoeders keuken de referentie. Een gezonde, eerlijke keuken is waar wij voor gaan!!

 

Vanaf de eerste zonnestraaltjes in het voorjaar... kan je komen genieten van de rust op ons gezellig zuiders ingericht tuinterras (helaas nog niet voor rolstoelgebruikers)! Onze benedenverdieping is toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers (incl. aangepast toilet)

 

Joost, Marit en hun medewerkers heten U van harte welkom